- erikoishienoa kidesokeria
- 25 g
- erikoisvehnäjauhoja
- 125 g
- hiivaleipäjauhoja
- 100 g
- voita
- 150 g
- munankeltuainen
- 1
- vettä
- 2–3 rkl
Mittaa sokeri ja jauhot ja sekoita keskenään kulhossa. Sen jälkeen voit pitää kulhoa vähän aikaa kylmässä ennen kuin jatkat. Höylää kylmä voi kulhoon kuivien aineiden päälle juustohöylällä ja sekoittele silloin tällöin höyläämisen aikana. Nypi ainekset sekaisin käyttäen sormenpäitäsi. Kun kuivat aineet ja voi ovat sekoittuneet kunnolla, lisää munankeltuainen ja vettä lusikallinen kerrallaan. Kaksi lusikallista saattaa riittää riippuen jauholaadusta. Jos nestettä lisää liikaa taikinasta tulee vaikeasti kaulittavaa. Voit jatkaa taikinan sekoittamista käsin, mutta se on aika raskasta. Toinen vaihtoehto on käyttää taikinaveistä ja ”leikata” vesi taikinan sekaan reunoilta sisäänpäin käännellen. Taikina on valmis kun se muodostuu palloksi.
Peitä taikinapallo esimerkiksi muovikelmulla ja laita kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen (ainakin puoli tuntia).
Anna kuulua