Raparperisalsan ohje perustuu Puutarhaperjantai-ohjelmasta tutun ruotsalaisen keittiömestarin Tareq Taylorin reseptiin. Salsa on parasta tehdä alkukauden nuoresta raparperista, joka ei vielä ole kovin happoista.
Reseptikokoelma
Blogin ruokaohjeet ilmestymisjärjestyksessä. Voit myös hakea niitä klikkaamalla asiasanapilveä.
![Lue “Rösti vuoristomajan tyyliin”-resepti Rösti vuoristomajan tyyliin](http://olemmepuutarhassa.fi/wp-content/uploads/images/IMG_2766-338x450.jpg)
Rösti vuoristomajan tyyliin
Reseptin esikuvana on herkullinen ateria, jonka nautimme muutamia vuosia sitten Alpeilla Urin kantonissa Sveitsissä.
![Lue “Englantilainen piparjuurikastike”-resepti Englantilainen piparjuurikastike](http://olemmepuutarhassa.fi/wp-content/uploads/images/IMG_2437-450x338.jpg)
Englantilainen piparjuurikastike
Englannissa käytetään valkoviinietikkaan säilöttyä piparjuuriraastetta etenkin kermaisten kastikkeiden maustamiseen. Tämäkin resepti on Caldesin pariskunnalta.
![Lue “Kylmä punajuuri-piparjuurikastike”-resepti Kylmä punajuuri-piparjuurikastike](http://olemmepuutarhassa.fi/wp-content/uploads/images/IMG_2401-450x338.jpg)
Kylmä punajuuri-piparjuurikastike
Tämä kastike tai tahna tunnetaan nimellä Chrayne juutalaisessa ruokakulttuurissa, jossa sitä nautitaan erityisesti suolalihan kumppanina. Resepti on Katie ja Giancarlo Caldesin mainiosta kirjasta The Gentle Art of Preserving.
![Lue “Piparjuurilumi”-resepti Piparjuurilumi](http://olemmepuutarhassa.fi/wp-content/uploads/images/IMG_2503-450x338.jpg)
Piparjuurilumi
Piparjuurilumi on ylellinen kalan lisuke. Ohje perustuu keittiömestari Heikki Liekolan reseptiin.
![Lue “Perinteinen porkkanakakku”-resepti Perinteinen porkkanakakku](http://olemmepuutarhassa.fi/wp-content/uploads/images/IMG_2311-450x338.jpg)
Perinteinen porkkanakakku
Mehevän porkkanakakun resepti on Anna Bergenströmin kirjasta Rakkautta, oliiveja ja timjamia. Kakun voi tehdä myös vastanostetusta makeasta palsternakasta, jolloin kakku maustetaan kanelin sijaan vastajauhetulla kardemummalla!
![Lue “Vihannespasta ligurialaisittain”-resepti Vihannespasta ligurialaisittain](http://olemmepuutarhassa.fi/wp-content/uploads/images/IMG_2209-450x338.jpg)
Vihannespasta ligurialaisittain
Ligurialainen pastaruoka Trenette al Pesto on siitä poikkeuksellinen, että pasta keitetään yhdessä perunan ja vihreiden papujen kanssa. Maun kruunaa höysteeksi tuleva pestokastike.