Basilikasta, valkosipulista, pinjansiemenistä, pecorino- tai parmesanjuustosta ja oliiviöljystä syntyy klassinen pastan kastike pesto. Mutta pestolle löytyy kyllä muutakin käyttöä: vaikkapa liha- ja kalaruokien sekä pizzan mausteena taikka levitteenä!
Reseptikokoelma
Blogin ruokaohjeet ilmestymisjärjestyksessä. Voit myös hakea niitä klikkaamalla asiasanapilveä.
Perusvinaigrette
Vinaigretten perusohjetta voi muokata loputtomiin valitsemalla erilaisia öljyjä ja viinietikoita sekä mausteita. Etikan ja öljyn suhde on makuasia, joka riippuu muun muassa etikan happamuudesta.
Valkosipulivinaigrette
Kätevä ohje kesyttää raaka valkosipuli salaatinkastiketta varten on peräisin amerikkalaiselta Fanny Singeriltä (Alice Watersin toimittamasta kirjasta ”In the Green Kitchen—Techniques to Learn by Heart”).
Ruusu-mansikkahillo
Mansikkahillo saa eksoottisen säväyksen ruusun terälehdistä. Sanomattakin on selvää, että ruusun tulee olla myrkyttömästi kasvatettu ja ruusuveden ruuanlaittoon sopivaa luomulaatua!
Nokkospesto
Nokkonen yhdistyy kurpitsan kanssa – siementen ja öljyn muodossa – keittiömestari Jouni Toivasen pestoreseptissä.
Nokkospuustit
Puustien tapaan tehdyt sämpylät täytetään nokkospestolla. Resepti perustuu keittiömestari Jouni Toivasen ohjeeseen.
Hiivaleipätaikina
Pienestä annoksesta hiivaleipätaikinaa voi valmistaa sämpylöitä, puusteja, patonkia tai muita pieniä leipiä.