Raparperipiirakan pohjana on hieman tuunattu pehmeä marjapiirakkataikina eli sellainen, johon täyte uppoaa sisään. Silloin täytteen määrä voi vaihdella. Tällä ohjeella syntyy myös omenapiirakka!
Reseptikokoelma
Blogin ruokaohjeet ilmestymisjärjestyksessä. Voit myös hakea niitä klikkaamalla asiasanapilveä.
Shrikand eli intialainen jugurttivanukas
Shrikand on ihastuttavan raikas jugurttipohjainen jälkiruoka. Alkuperäinen resepti on Anna ja Fanny Bergenströmin kirjasta Rakkautta, oliiveja ja timjamia.
Talon tuorejuusto
Tuorejuuston resepti perustuu labnehin eli Lähi-idän keittiöstä tutun tuorejuuston ohjeeseen Katie ja Giancarlo Caldesin kirjassa The Gentle Art of Preserving.
Klassinen gratinoitu sipulikeitto
Pariisin hallien klassinen sipulikeitto on lohturuokaa par excellence; yksinkertaista mutta ah niin herkullista ja tyydyttävää! Reseptin clue on sipulin karamellisoiminen ennen keittämistä.
Kahden pavun salaatti
Papusalaatti saa makua eksoottisesta mausteöljystä ja punasipulipikkelsistä. Resepti on TV:stä ja keittokirjoistaan tutun Yotam Ottolenghin käsialaa.
Punasipulipikkelsi
Jos et pidä raa’asta sipulista salaatissa, niin kannattaa marinoida se hyvissä ajoin ennen käyttöä. Roseepippuri on mainio makupari punasipulille. Resepti on Yotam Ottolenghin käsialaa.
Italialainen sadonkorjuupiiras
Italialainen kasvispiiras on täyttä ruokaa ja sopii yhtä hyvin lämpimänä kuin kylmänäkin nautittavaksi. Loistava eväs retkelle, koska kylmän piiraspalan voi syödä sormin!
Kylmät mangoldi-punajuurikääryleet
Kylmät mangoldikääryleet voi valmistaa punajuuri-linssihummustäytteellä, tai käyttämällä vaikkapa tuorejuustosta ja yrteistä tehtyä täytettä.