Punajuurista ja linsseistä syntyy herkullista hummusta, jota voi käyttää dippinä tai levitteenä tai vaikkapa mangoldikääryleiden täytteenä.
Reseptikokoelma
Blogin ruokaohjeet ilmestymisjärjestyksessä. Voit myös hakea niitä klikkaamalla asiasanapilveä.
Tonnikalasalaatti Nizzan tyyliin
Nizzan salaatti on ruokaisa tonnikalasalaatti, jonka rippeistä syntyy seuraavana päivänä herkullinen täytetty patonki!
Krassikaprikset
Pensas- tai köynnöskrassin (Tropaeolum majus) siemenet muistuttavat maultaan erehdyttävästi aitoja kapriksia, kun ne säilötään tuoreina.
Pyree tuoreista härkäpavuista
Sisiliassa tuoreista härkäpavuista tehdään herkullista pyreetä leivän päälle tai lisäkkeeksi. Tämä ohje perustuu amerikkalaisen Alice Watersin versioon klassisesta reseptistä.
Lämmin salaatti speltinjyvistä ja lehtikaalista
Paahdetuista speltinjyvistä ja lehtikaalista syntyy täyteläinen lämmin salaatti, joka maustetaan turkkilaisella teradot-kastikkeella eli saksanpähkinä-tahini-kastikkeella.
Saksanpähkinä-tahini-kastike
Turkkilaista teradot-kastiketta käytetään salaatinkastikkeena taikka höystämään kalaa ja vihanneksia. Resepti on Claudia Rodenin kirjasta ”A New Book of Middle Eastern Food”.
Parmesanilla kuorrutettu kesäkurpitsa
Kuorrutetut kesäkurpitsaviipaleet ovat rapeita päältä, mutta ihanan meheviä ja pehmeitä sisältä. Reseptiä on helppo varioida esimerkiksi vaihtamalla vehnäjauhot tattari-, kikherne- tms. jauhoiksi tai jättämällä juuston pois.