Juureksista syntyy herkullinen quiche-tyylinen piirakka, kun ne viipaloi kyllin ohuiksi viipaleiksi.
Reseptikokoelma
Blogin ruokaohjeet ilmestymisjärjestyksessä. Voit myös hakea niitä klikkaamalla asiasanapilveä.
Vuohenputki-papusalaatti
Vuohenputkea voi käyttää kuin persiljaa, vaikkapa yksinkertaisen papusalaatin höysteenä.
Keväinen vihersalaatti ruohosipuli-piparjuurivinaigrettella
Keväinen vihersalaatti on raikkaiden makujen sinfoniaa: suolaheinän ja pinaattihierakan happoisuutta sekä vuohenputken ryytimäisyyttä yhdistettynä ruohosipulin raikkauteen ja piparjuuren tulisuuteen!
Mausteinen lehtikaalikeitto
Intialaisittain inkiväärillä, chilillä, kurkumalla ja korianterilla maustettu lehtikaalikeitto lämmittää syksyn koleudessa.
Lehtikaali-makkaramuhennos
Lehtikaalimuhennos saa makua mausteisesta makkarasta. Muhennos syntyy myös siskonmakkarasta tai vegaaniversiona, mutta silloin kannattaa lisätä mausteiden määrää.
Ranskalainen papupata
Perinteisen ranskalaisen Cassoulet-padan resepti on mukailtu Hans Välimäen kirjassa Ruokaa Ranskasta olevasta ohjeesta.
Vuonankaalisalaatti
Pekonilla ja leipäkrutongeilla höystetty vuonankaalisalaatti maustetaan hauskalla salaattikastikkeella, perunavinaigrettella. Ohje on painettu mieleen saksalaisesta keittokirjasta Ordentlich kochen.
Perunavinaigrette
Perunavinaigrette on virkistävän erilainen salaattikastike, joka muistuttaa hieman perinteistä kermapohjaista ”isoäidin salaattikastiketta”. Se sopii erityisesti ruokaisiin salaatteihin.