Pihlajanmarjalla ja suklaalla maustetut muffinsit on leivottu täysjyväjauhoihin ja makeutettu tummalla sokerilla, joten ne ovat paitsi herkullisia myös täyteläisen muhevia. Kuorrute kruunaa kaiken.
Reseptikokoelma
Blogin ruokaohjeet ilmestymisjärjestyksessä. Voit myös hakea niitä klikkaamalla asiasanapilveä.
Yksinkertainen mangoldimuhennos
Tämä yksinkertainen mangoldiresepti on Marja Lindforsin kirjasta Cucina povera & ruokia Etelä-Italiasta (Otava, 2007).
Lohta mangoldipedillä
Lohipalat kypsyvät lempeästi uunissa mangoldipedillä tässä italialaisen keittiön inspiroimassa yksinkertaisessa reseptissä.
Aurinkoinen porkkanakeitto
Kotipuutarhan porkkanoista ja omenista syntyy ihana keitto, joka höystetään eksoottisilla aromeilla, muun muassa omasta yrttitarhasta korjatuilla korianterinsiemenillä.
Intialainen kesäkurpitsapannu
Kesäkurpitsa valmistetaan intialaisittain kypsentämällä sitä paahdettujen sinapinsiementen ja paistettujen mausteiden kera. Ohje on peräisin amerikkalaisesta Yoga Journalista.
Kasvisraita
Intialainen jugurttikastike raita höystetään usein kurkulla, mutta siihen voi käyttää monia muitakin kasviksia. Tässä reseptissä raitaan lisätään myös porkkanaa. Punainen porkkana värjää ruoan hauskasti.
Lehtikaali-papukeitto toskanalaisittain
Toskanalaisesta mustakaalista valmistettu kaali-papukeitto tarjoillaan gremolatan kanssa. Kesällä valkopapujen sijasta voi käyttää tuoreita härkäpapuja.