- bulguria
- 3 dl
- vettä
- 3-3½ dl
- vuohenputken lehtiä
- 1 l/100 g
- pillisipulin lehtiä
- nippu
- kurkku
- pieni
- tomaattia
- 3
- vihreä, keltainen tai oranssi paprika
- yksi
- oliiviöljyä
- 1 dl
- sitruunan mehu
- yhden
- suolaa
- mustapippuria
- tuoreita yrttejä
- (roomansalaatin lehtiä)
Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Bulgurin voi myös liottaa pehmeäksi, mihin kuluu yleensä tunti pari. Liottamisen jälkeen suurimoista puristellaan tarvittaessa pois liika vesi.
Huuhtele vuohenputken lehdet hyvin ja hakkaa ne pieneksi silpuksi. Voit ryöpätä eli kiehauttaa lehdet nopeasti jos haluat (esimerkiksi jos lehdet eivät ole enää aivan nuoria vaan ovat ehtineet kehittyä karheiksi). Huuhtele ja silppua myös sipulin lehdet.
Sekoita vuohenputki ja sipuli bulguriin. Lisää sitten oliiviöljy, sitruunamehu ja mausteet salaattiin ja sekoita. Anna tabboulehin maustua jonkin aikaa.
Leikkaa kurkku, tomaatti ja paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää ne salaattiin vähän ennen tarjoilemista, jotta ne eivät ehdi tehdä siitä liian vetistä. Voit tarjoilla tabboulehin salaattipediltä. Jos käytät roomansalaatin lehtiä, tabboulehin voi syödä käsin käyttämällä lehtiä kuin lusikkaa.
Anna kuulua