- vuohenputken, suolaheinän, pinaattihierakan ja vuonankaalin lehtiä
- noin litra
- ruohosipulia
- nippu
- pala peukalonpaksuista piparjuurta tai vastaava määrä
- noin 2 cm
- valkoviinietikkaa
- 1 rkl
- kasvisöljyä
- 3 rkl
- mustapippuria
- suolaa
- ripaus
- sokeria
- ripaus
Pese ja kuori piparjuuren pala ja raasta se hyvin hienoksi. Lisää raaste valkoviinietikkaan ja jätä muhimaan siksi aikaa kun käsittelet muut ainekset.
Huuhtele huolellisesti vuohenputken, suolaheinän, pinaattihierakan ja vuonankaalin lehdet ja kuivaa ne. Leikkaa pois suolaheinän ja pinaattihierakan lehtiruodit jos ne ovat kovin paksut. Paloittele lehdet salaattiin sopiviksi suupaloiksi.
Huuhtele ja silppua ruohosipulin lehdet. Lisää ne valkoviinietikkaan, samoin kuin mustapippuri, suola ja sokeri. Kun suola ja sokeri ovat liuenneet seokseen, kaada sekaan myös öljy ja sekoita voimakkaasti. Mausta salaatti kastikkeella ja tarjoile.
Anna kuulua