Mullasta nousee kasvi

Ryytisalvialajikkeita

Kevätpuuhia puutarhassa

Kurpitsantaimia maitopurkissa

Juuri päättyneellä istutusajalla muokattiin maata, tehtiin ensimmäiset kylvöt avomaalle sekä jatkettiin esikasvatusta ja koulimista. Perunat pantiin itämään ja istukassipulit ja maa-artisokka istutettiin kasvimaalle.

Huhti-toukokuun vaihteen istutusaika eli ratatasossaan alenevan kuun kausi oli sään puolesta melko viileä. Itse asiassa meillä oli huhtikuun puolella lämpimämpää kuin toukokuussa. Vihdoin saatiin jo sadettakin, joka sai viileydestä huolimatta luonnon vihertämään.

Huhtikuun puolella koulimme laventelin taimia ja kylvimme tuoksuhernettä pieniin turvepotteihin. Tuoksuherneen siemenet oli kerätty edellisvuonna kasvatetuista lajikkeista Francis Cupani ja Royal Navy Blue.

Esikasvatusta varten kylvimme kurkun ja kurpitsojen siemenet sanomalehtipotteihin. Saman istutusajan aikana ne kasvoivat jo niin suuriksi, että potit siirrettiin maitopurkkeihin.

Salottisipulin istutusta

Salottisipulin istutusta

Vappupäivänä uhmasimme perinnettä ja kylvimme hernettä ja härkäpapua (kansanperinteen mukaan vappuna ei saisi kylvää, touko ei menesty). Peitimme kylvökset harsolla, jotta ne pysyisivät lämpiminä ja jotta linnut eivät pääsisi pistelemään itäviä siemeniä poskeensa. Joinakin keväinä hävikki on ollut aikamoinen. Aiemmin olemme kylväneet herneen myöhemmin, mutta se tuntuu pärjäävän huonosti liian myöhään kylvettynä: lehtiin tulee härmää ja kasvu on hidasta. Saa nähdä miten käy näin aikaisen kylvön kanssa!

Siemenperunaa

Siemenperunaa

Toukokuun ensimmäisellä viikolla istutimme jäljelle jääneet maa-artisokan mukulat maahan ja kylvimme retikkaa Münchner Bier. Tämä on ensimmäinen kerta kun viljelemme retikkaa. Setä Sininen haluaa sitä baijerilaisen vehnäoluen, valkomakkaran ja pretzelin seuraksi Oktoberfestin tyyliin. Todennäköisesti kylvämme retikkaa uuden satsin myöhemmin kesällä. Myös salottisipulin istukkaat istutettiin, ja siemenperunat vietiin autotalliin itämään.

Katetta poluille

Katetta poluille

Esikasvatettujen taimien karaiseminen aloitettiin siirtämällä ne päiviksi pieniin kasvihuoneisiin talon seinustalla. Yöt ovat olleet kylmiä toukokuun puolella, joten on täytynyt olla tarkkana, ettei unohda taimia yöksi ulos.

Kasvimaalla tehtiin muitakin kevättöitä: katoimme palstojen väliset polut sanomalehdellä ja oksasilpulla. Ilman kattamista savimaa liettyy sateella mutaiseksi sotkuksi, jossa kuitenkin rikkaruohot kukoistavat. Katetut polut tekevät työt palstalla paljon mukavammaksi!

Vastakaikua

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook