- basilikaa
- iso nippu
- valkosipulin kynttä
- 1–3
- pinjansiemeniä
- 2 rkl
- hyvää oliiviöljyä
- noin 1 dl
- pecorino- tai parmesanjuustoa (runsaat ½ dl raasteena)
- noin 30 g
Nypi basilikan lehdet varsista, tarvittaessa pese ja kuivaa lehdet. Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa viipaleiksi. Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla, mutta varo polttamasta niitä: liikuttele siemeniä jatkuvasti ja kun niistä alkaa erottua rasvaa pannulle, vesihöyry alkaa nousta ja siemenet ovat saaneet hieman väriä, lopeta kuumentaminen.
Pane valkosipuli ja basilika mortteliin ja survo pehmeäksi. Lisää sitten myös pinjansiemenet ja jatka survomista, kunnes ainekset ovat karkeaa massaa. Lisää sitten oliiviöljy pienissä erissä vuorotellen juustoraasteen kanssa, maistellen välillä varmistaaksesi että ainesten suhteet ovat tasapainossa. Sekoita tasaiseksi.
Jos survominen tuntuu vaikealta, voit helpottaa työtä esikäsittelemällä valkosipulin hienontamalla sen valkosipulinpusertimella sekä leikkaamalla basilikanlehdet ja pinjansiemenet veitsellä pienemmiksi. Sen jälkeen ainekset sekoitetaan survomalla edellä kerrotulla tavalla.
Anna kuulua