- (vajaa litra) persiljan lehtiä
- noin 90 g
- (suunnilleen 3 dl) mintun lehtiä
- noin 20–30 g
- (noin 1½ dl) bulguria
- 120 g
- sitruunaa
- 2
- oliiviöljyä
- ¾ dl
- varhaissipuli varsineen tai vastaava määrä kevätsipulia
- 1
- pieniä rapeita salaatin lehtiä
- tomaattia tai vastaava määrä kirsikkatomaatteja
- 3
- mustapippuria
- suolaa
Liota bulgur-suurimoita kylmässä vedessä noin 15 minuutin ajan. Purista mehu sitruunoista. Silppua sipuli ja kaada sen päälle ¼ sitruunamehusta ja jätä maustumaan.
Valuta vesi pois bulgurista ja painele siivilässä, jotta suurimot eivät jää liian vetisiksi. Pane sitten bulgur kulhoon, mausta suolalla ja pippurilla, ja kaada päälle oliiviöljy sekä loput sitruunamehusta. Sekoita ja jätä bulgur pehmenemään ainakin tunniksi, kunnes suurimot eivät enää tunnu purressa kovilta.
Huuhdo ja kuivaa yrtit. Riivi lehdet varsista ja silppua ne pieniksi. Yrttejä on paljon joten voit käyttää tehosekoitinta tai monitoimikonetta, mutta varo muussaamasta yrttejä pehmeäksi mössöksi. Jos leikkaat yrtit veitsellä, valitse iso kokkiveitsi ja suuri leikkuulauta. Leikkaa yrtit pienemmissä erissä esimerkiksi rullaamalla lehdet tiukaksi pötköksi, jota on helpompi leikata.
Valmistele tomaatit pilkkomalla ne pieniksi paloiksi. Jos käytät kirsikkatomaatteja voit puolittaa ne. Pese ja kuivaa salaatinlehdet.
Kun bulgur on pehmennyt, lisää siihen yrtit ja sipuli ja sekoita hyvin, kunnes bulgur on värjäytynyt aivan vihreäksi. Asettele salaatinlehdet laakealle lautaselle, kaada tabbouleh päälle ja koristele tomaatinpaloilla.
Anna kuulua