Krassikaprikset | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Krassikaprikset

tuoreita, vaaleanvihreitä pensas- tai köynnöskrassin siemeniä
noin 3 dl
vettä
3 dl
suolaa
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 dl
sokeria
2 tl
laakerinlehti
1
timjamin tai rakuunan oksa
muutama

Erottele siemenet, jos ne ovat vielä ryppäinä kiinni toisissaan. Poista varsi, jos se on kerätessä jäänyt siemeniin kiinni. Huuhtele siemenet ja pane ne puhtaaseen lasipurkkiin.

Kiehauta vesi ja suola niin että suola liukenee veteen. Kaada kuuma suolaliuos siementen päälle purkkiin. Sulje purkki ja jätä se kolmeksi päiväksi huoneenlämpöön tekeytymään.

Valuta suolavesi pois krassinsiemenistä ja huuhtele siemenet hyvin kylmässä vedessä. Valuta siemenet. Pese purkki ja steriloi se kuumalla vedellä. Laita siemenet takaisin purkkiin.

Mittaa valkoviinietikka, sokeri ja yrtit pieneen kattilaan ja kiehauta niin että sokeri liukenee etikkaan. Kaada liuos siementen päälle ja sulje purkki.

Säilytä krassikaprikset jääkaapissa sen jälkeen kun ne ovat jäähtyneet. Siemeniä voi ryhtyä maistelemaan muutaman päivän kuluttua. Ota siemeniä purkista vain puhtaalla lusikalla, sillä tavoin krassikaprikset säilyvät pidempään. Vaihtoehtoisesti voit säilöä siemenet useampaan pieneen purkkiin, jolloin ne tulee käytettyä kerralla.

Krassikapristen valmistusta

Krassikapristen valmistusta

Vastakaikua

    Puutarhan Väki · Elokuun 26. päivänä 2016 klo 16.15

    Jos krassinsiemeniä ei ole kolmea desiä saatavilla, niin puolikaskin annos on ihan mukavan kokoinen!

    Vastaa tähän viestiin  – tai aloita uusi keskustelu

Anna kuulua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *