- karviaismarjoja
- 1 kg
- vettä
- runsas dl
- sitruunan kuori ja mehu
- puolikkaan
- vaniljatankoa
- ¼ tai ½
- laventelinkukkia
- 1½ tl
- tuoretta sitruunamelissaa
- oksa
- tuoretta minttua
- oksa
- hillo-marmeladisokeria
- paketti
Perkaa marjat poistamalla kanta ja kuivunut teriö. Pilko marjat kahteen tai neljään osaan. Raasta kuori sitruunanpuolikkaasta ja purista mehu. Pane marjat, sitruunamehu ja vesi kattilaan ja keitä hiljaisella tulella noin kymmenen minuuttia.
Halkaise vaniljatanko ja ota pehmeä sisus ja siemenet talteen veitsellä kaapien. Huuhdo ja silppua yrtit pieniksi. Lisää vanilja, silputut yrtit sekä laventelinkukat hilloon ja anna kiehahtaa. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä sokeripaketin ohjeen mukaisesti valmiiksi.
Kaada valmis hillo steriileihin lasipurkkeihin, sulje purkit ilmatiiviisti ja anna jäähtyä.
Kiitos hillon ohjeesta. Tuli todella hyvää ja raikasta hilloa. Ohjetta oli pakko kokeilla, kun sattui löytymään marjat ja yrtit omasta maasta.
Kiitos Riikka, on aina kiva kuulla kuinka reseptimme ovat toimineet. Yrteillä ja kukilla saa tosi kivan säväyksen muuten tavalliseen hilloon!