Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Lohta mangoldipedillä

mangoldia (noin 15–18 täysikasvuista lehteä)
noin 300 g
lohifileetä
600–700 g
luomusitruuna
1
oliiviöljyä
1 rkl
suolaa
mustapippuria

Huuhtele mangoldinlehdet. Leikkaa varret pois ja ohenna paksut lehtiruodit terävällä veitsellä vuolemalla (onnistuu parhaiten lehden kärkipäästä tyveen päin, taittamalla lehti ruodin kohdalta kahtia ”nurjat” puolet ulospäin, jolloin ruotiin pääsee helposti veitsellä käsiksi).

Ryöppää lehdet runsaassa suolavedessä keittämällä niitä muutaman minuutin ajan. Valuta lehdet hyvin lävikössä ja painele kaikki vesi pois.

Pese sitruuna ja purista puolikkaasta sitruunasta mehu. Viipaloi toinen puoli ohuiksi viipaleiksi.

Käsittele lohifilee poistamalla mahdolliset ruodot ja nahka. Leikkaa lohi annospaloiksi.

Voitele pienehkö uunivuoka kevyesti oliiviöljyllä. Asettele valutetut mangoldinlehdet vuoan pohjalle tasapaksuksi kerrokseksi. Pirskottele mangoldin päälle puolet sitruunamehusta ja rouhi mangoldille hieman mustapippuria.

Aseta lohipalat mangoldin päälle siten, että mangoldi peittyy mahdollisimman hyvin. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja pirskottele loput sitruunamehut kalan päälle. Laita lopuksi sitruunaviipaleet kalapalojen päälle.

Pane vuoka 150-asteiseen uuniin 20–30 minuutiksi kalapalojen paksuudesta riippuen ja kypsennä kunnes lohi on sopivan kypsää mutta ei kuitenkaan liian kuivaa.

Lohta mangoldipedillä

Lohta mangoldipedillä

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

    Connect with Facebook