Maa-artisokkacupcaket | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Maa-artisokkacupcaket

voita
100 g
sokeria
1 dl
kananmunaa
2
hienoksi raastettua maa-artisokkaa (arviolta 200 g kuorimatonta maa-artisokkaa)
n. 1½ dl
vehnäjauhoa
1½ dl
perunajauhoa tai muuta tärkkelysjauhoa
½ dl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
hienoksi raastettua (luomu)limetin kuorta
2 tl
limetin mehu (jätä kuorrutetta varten ½ rkl)
1
tuorejuustokuorrutetta
kehäkukan terälehtiä

Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin ennen leipomista. Raasta limetistä tarvittava määrä kuorta ja purista siitä mehu. Kuori ja raasta maa-artisokka ja sekoita se heti limetin mehuun, jotta se ei tummu liikaa. Helpoiten tämä käy jos käytössä on raastin, jossa on keräysastia. Silloin limetin mehun voi panna astiaan ja raastaa maa-artisokan suoraan mehuun, sekoittaen silloin tällöin jotta mehu jakautuu raasteeseen tasaisesti.

Vaahdota pehmennyt voi yhdessä sokerin kanssa. Jatka vatkaamista ja lisää munat yksitellen taikinaan. Sekoita sitten taikinaan maa-artisokkaraaste, keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja limetinkuoriraaste.

Laita taikina muffinivuokiin ja paista noin 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Paistoaika riippuu vuokien koosta, mutta noin 20 minuuttia kuluu keskikokoisten cupcakejen kypsymiseen. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: jos tikku pysyy puhtaana, leivonnainen on valmis.

Anna cupcakejen jäähtyä ennen kuin kuorrutat ne levittämällä päälle kerroksen tuorejuustokuorrutetta (ks. erillinen resepti). Koristele cupcaket ripottelemalla päälle esimerkiksi kuivattuja kehäkukan terälehtiä. Jos kehäkukkaa ei löydy kaapista, voit käyttää myös keltakirjavia strösseleitä tuomaan pääsiäistunnelmaa! Säilytä kuorrutetut cupcaket viileässä, mielellään kannellisessa purkissa.

maa-artisokkacupcaket

maa-artisokkacupcaket

Koska tällä kertaa cupcaket tehtiin pääsiäispöytään, käytimme valkoista vehnäjauhoa ja kuorimme maa-artisokat – vaaleita leivonnaisiahan pidetään jotenkin ”hienompina”. Mutta terveellisempiä leivonnaisia luonnollisesti saisi jos korvaisi osan jauhoista tummemmilla ja jättäisi maa-artisokan kuorimatta. Silloin leivonnaisista tulisi täyteläisemmän makuisia eikä maa-artisokan tummumisestakaan tarvitsisi välittää.

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *