- lehtikaalia
- n. 200 g
- iso jauhoinen peruna
- 1
- tuoretta inkivääriä (n. 2 ruokalusikallista ohuina viipaleina)
- pätkä
- valkosipulin kynttä
- 2
- chilipippurin palko
- 1
- korianterin siemeniä
- 1 rkl
- kurkumaa
- ½ rkl
- tomaattipyreetä
- 1 rkl
- kasvislientä
- n. 1 l
- öljyä tai voita
- 1–2 rkl
- turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
- 2 dl
- kehäkukan terälehtiä
- hyppysellinen
- suolaa
- mustapippuria
Huuhtele kaalinlehdet ja erottele paksuimmat lehtiruodit. Ravistele tai linkoa liika vesi pois lehdistä. Leikkaa lehdet suikaleiksi ja lehtiruodit pieniksi paloiksi. Kuori peruna ja pilko pieniksi paloiksi. Kuori ja viipaloi inkivääri ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilipippuri. Rouhi korianterinsiemenet morttelissa karkeaksi jauheeksi. Mittaa muut mausteet.
Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Lisää korianteri, kurkuma ja chili hetkeksi kiehumaan öljyyn ja sen jälkeen lehtikaalin lehtiruodin palaset, inkivääri ja valkosipuli. Kuullota parin minuutin ajan mutta varo polttamasta mausteita tai vihanneksia. Lisää sitten myös tomaattipyree ja sekoita. Pane peruna kattilaan ja kaada liemi päälle. Keitä noin kymmenen minuuttia ja lisää sitten lehtikaalin lehdet. Keitä vielä noin 15–20 minuuttia kunnes vihannekset ovat täysin pehmenneet.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tai pienissä erissä tehosekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Annostele keitto lautasille ja kiepauta kunkin annoksen päälle turkkilaista jugurttia kiehkuraksi. Koristele kehäkukan terälehdillä.
Anna kuulua