Mausteinen lehtikaalikeitto | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Mausteinen lehtikaalikeitto

lehtikaalia
n. 200 g
iso jauhoinen peruna
1
tuoretta inkivääriä (n. 2 ruokalusikallista ohuina viipaleina)
pätkä
valkosipulin kynttä
2
chilipippurin palko
1
korianterin siemeniä
1 rkl
kurkumaa
½ rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
kasvislientä
n. 1 l
öljyä tai voita
1–2 rkl
turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
2 dl
kehäkukan terälehtiä
hyppysellinen
suolaa
mustapippuria

Huuhtele kaalinlehdet ja erottele paksuimmat lehtiruodit. Ravistele tai linkoa liika vesi pois lehdistä. Leikkaa lehdet suikaleiksi ja lehtiruodit pieniksi paloiksi. Kuori peruna ja pilko pieniksi paloiksi. Kuori ja viipaloi inkivääri ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilipippuri. Rouhi korianterinsiemenet morttelissa karkeaksi jauheeksi. Mittaa muut mausteet.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Lisää korianteri, kurkuma ja chili hetkeksi kiehumaan öljyyn ja sen jälkeen lehtikaalin lehtiruodin palaset, inkivääri ja valkosipuli. Kuullota parin minuutin ajan mutta varo polttamasta mausteita tai vihanneksia. Lisää sitten myös tomaattipyree ja sekoita. Pane peruna kattilaan ja kaada liemi päälle. Keitä noin kymmenen minuuttia ja lisää sitten lehtikaalin lehdet. Keitä vielä noin 15–20 minuuttia kunnes vihannekset ovat täysin pehmenneet.

Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tai pienissä erissä tehosekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Annostele keitto lautasille ja kiepauta kunkin annoksen päälle turkkilaista jugurttia kiehkuraksi. Koristele kehäkukan terälehdillä.

Mausteinen lehtikaalikeitto

Mausteinen lehtikaalikeitto

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *