- palsternakkaa
- 750 g
- mukulaselleriä
- noin 50 g
- voita (tai öljyä)
- 2 rkl
- tuoretta inkivääriä
- 1 cm pätkä
- valkosipulinkynttä
- 1-2
- curryjauhetta
- 2-3 tl
- kevytkermaa
- 2 dl
- suolaa
Pese ja kuori palsternakka ja mukulaselleri ja pilko noin puolentoista sentin kuutioiksi. Keitä juureksia suolatussa vedessä noin 10 minuutin ajan. Valuta vesi pois.
Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Laita voi sulamaan kasariin, pannuun tai kattilaan (mielellään pinnoitettuun). Kuullota inkivääriä ja valkosipulia voissa muutaman minuutin ajan keskilämmöllä ja lisää sitten curryjauhe. Lisää hetken kuullottamisen jälkeen juurekset ja sekoita hyvin jotta mausteet jakautuvat tasaisesti juurespaloille. Anna hautua noin viiden minuutin ajan. Lisää sitten kerma ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes liika kosteus on haihtunut ja juurekset ovat kypsän pehmeitä (noin 10 minuuttia). Mausta tarvittaessa suolalla.
Anna kuulua