Nokkoslasagne | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Nokkoslasagne

nuoria nokkosenversoja (tiiviisti kulhoon pakattuna)
noin 3½ l
valkokastiketta (ks. erillinen ohje)
iso annos
luomusitruuna
1
juustoa, joka sopii kuorruttamiseen mutta on kuitenkin miedon makuista
100 g
paketti tuoreita täysjyvälasagnelevyjä
250 g

Huuhtele multa ja pöly nokkosenversoista huolellisesti – muista käyttää riittävän tiiviitä käsineitä! Kiehauta iso kattilallinen vettä ja lisää nokkoset. Keitä nokkosia noin 5 minuuttia ja kaada vesi pois. Anna jäähtyä siivilässä, missä keitinvesi pääsee valumaan pois nokkosista.

Valmista valkokastike erillisen ohjeen mukaan. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Puserra loputkin vedet pois jäähtyneistä nokkosenversoista ja hienonna ne leikkaamalla isolla kokkiveitsellä ristiin rastiin. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Raasta juusto. Lisää sitruunan mehu valkokastikkeeseen pikku hiljaa ja koko ajan vatkaten. Sekoita nokkonen, sitruunan raaste ja juustoraaste kastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi.

Laita uunivuoan pohjalle kerros kastiketta ja lado päälle ensimmäinen kerros lasagnelevyjä. Lisää taas kerros kastiketta ja sen jälkeen lasagnelevyjä. Jatka näin kunnes levyt loppuvat tai vuoka tulee täyteen. Päällimmäiseksi tulee kerros kastiketta.

Paista lasagnea uunissa noin 40 minuuttia. Jos pinta uhkaa ruskistua liikaa, peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla. Anna jäähtyä ja jähmettyä hieman ennen tarjoilua.

Jos valmistat lasagnen kuivista pastalevyistä, niin keitä ne ensin puolikypsiksi. Levyjä tarvitaan noin 12–14. Tuoreita lasagnelevyjä voi leikata keittiösaksilla sopivan kokoisiksi paloiksi ja asetella ne eri kerroksissa eri suuntiin, jolloin valmis lasagne hyvin pysyy koossa.

Nokkoslasagne

Nokkoslasagne

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *