- nokkosen lehtiä ja kärkiversoja
- n. 1 l
- parmesan-juustoa
- 40 g
- kurpitsansiemeniä
- 1½ dl
- kurpitsansiemenöljyä
- ½ dl
- valkosipulin kynsi
- 1
Huuhtele nokkosenlehdet ja ‑versot huolellisesti – muista käyttää riittävän tiiviitä käsineitä! Kiehauta pieni kattilallinen vettä ja lisää nokkoset. Keitä nokkosia pari minuuttia ja kaada vesi pois. Pane nokkonen sitten kylmään veteen jäähtymään (sillä tavoin intensiivinen vihreä väri säilyy). Kun lehdet ovat jäähtyneet, purista liika vesi pois (ei haittaa vaikka nokkonen jäisi vähän kosteaksi). Pilko nokkonen karkeaksi massaksi.
Kuori valkosipulinkynsi ja paloittele karkeasti. Raasta parmesan-juusto. Pane juusto, kurpitsansiemenet, kurpitsansiemenöljy ja valkosipuli sauva- tai tehosekoittimen kulhoon ja sekoita ainekset karkeasti. Lisää sitten nokkonen ja soseuta tasaiseksi massaksi. Jos pesto on liian jäykkää käyttötarkoitukseesi, voit lisätä lorauksen vettä sekaan.
Kokeilin ja siitä tuli tosi hyvä. Valkosipulin ystävänä laitoin 3 kynttä. Kiitos reseptistä!
Mainiota että resepti toimii, ja kiitos vinkistä Kristel – mekin olemme valkosipulin ystäviä, joten pitää jatkossa vähintäänkin tuplata sen määrä!