Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Kuukauden kasvi: salaattifenkoli

Fenkoli

Meillä Suomessa on vaikea sanoa, minkä kuukauden kasviksi salaattifenkoli pitäisi valita: se ei tunnu kovin hyvin soveltuvan näillä leveysasteilla kasvatettavaksi mihinkään vuodenaikaan. Herkullisen maun vuoksi fenkolin viljelyä tahtoo kuitenkin aina yrittää. (lue lisää…)

Kivityöt jatkuvat: alaterassin tukimuurit (2)

Yksityiskohta tukimuurista

Elokuussa saimme vihdoin valmiiksi alaterassia yhdeltä laidalta rajaavat tukimuurit, jotka jäivät kesäkuussa keskeneräisiksi. Kuten kaikessa rakentamisessa ja remontoinnissa, itse muuri syntyi nopeasti kun pohjatyöt oli tehty kunnolla. (lue lisää…)

Palstalta pöytään: pistou-keitto

Pistou-keitto

Elokuussa satoa tulee jo siihen malliin, että palstaviljelijän ei tarvitse enää käydä kaupassa. Eteläranskalaisen pistou-keiton voi valmistaa lähes kokonaan oman kasvimaan antimista! (lue lisää…)

Elokuun istutusaika

Istutussäkki rehottaa

Uusi istutusaika eli alenevan kuun kausi alkaa jälleen elokuun 12. päivänä ja kestää 25. päivään asti. Näin loppukesällä istutusajankin tärkeimmät puuhat liittyvät sadonkorjuuseen. (lue lisää…)

Luontohavainnot puutarhakalenterina (6): loppukesä

’Pirja’ kesäomena

Puutarhassa on alkamassa uusi vuodenaika: loppukesä. Meille loppukesä alkaa kun kesäomenat kypsyvät: se symboloi varsinaisen satokauden alkamista ja kasvukauden täyttymystä. (lue lisää…)

Sato säilöön: laventeli-karviaismarjahillo

Laventeli-karviaismarjahillo

Karviaismarjalla on arkinen maine. Siitä saa kuitenkin ihastuttavaa hilloa, kun käyttää mausteena sesongin yrttejä, varsinkin laventelia. (lue lisää…)

Terveisiä Tallinnan kukkafestivaalilta

Tallinnan kukkafestivaalilta 2012

Tallinnan kukkafestivaali eli Tallinna lillefestival järjestetään tänä kesänä neljättä kertaa. Vanhan kaupungin kupeessa sijaitsevaan puistoon on noussut kolmisenkymmentä virolaisten ja kansainvälisten tekijöiden toteuttamaa istutusta, pikkupuutarhaa ja ympäristötaideteosta, joihin on yleisöllä vapaa pääsy. (lue lisää…)

Sesonkiherkku: tuoreet härkäpavut

Tuoreita härkäpapuja ja valkosipulia

Heinäkuun loppupuolella härkäpapujen paloista osa alkaa jo olla lopullisissa mitoissaan: pitkiä ja pulleita. On aika juhlia maistamalla tuoreita vihreitä härkäpapuja, sesongin herkkua! (lue lisää…)