- talvikurpitsa (kuorittuna ja paloiteltuna n. 800 g)
- n. 1 kilon
- voita
- 50 g
- juoksevaa hunajaa
- 1 rkl
- jauhettua maustepippuria
- 1 tl
- curryjauhetta
- 1 tl
- luomumandariini
- 1
- tuoretta tai pakastettua minttua silputtuna
- 2 tl
- sitruuna
- ½
- suolaa
Halkaise talvikurpitsa ja leikkaa muutamaan osaan. Poista siemenet sekä niiden ympäriltä pehmeä hedelmäliha. Kuori palat ja viipaloi kurpitsa kauniiksi ja mahdollisimman tasakokoisiksi (noin 1½ sentin paksuisiksi) viipaleiksi.
Pese mandariini lämpimällä vedellä ja raasta kuori. Silppua minttu ja purista mehu sitruunanpuolikkaasta.
Sulata voi paistinpannussa ja lisää hunaja. Paista kurpitsaviipaleita seoksessa keskilämmöllä kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää sitten mausteet, mandariininkuori ja sitruunamehu. Tarjoile kuumana.
Anna kuulua