Paistettu kurpitsa | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Paistettu kurpitsa

talvikurpitsa (kuorittuna ja paloiteltuna n. 800 g)
n. 1 kilon
voita
50 g
juoksevaa hunajaa
1 rkl
jauhettua maustepippuria
1 tl
curryjauhetta
1 tl
luomumandariini
1
tuoretta tai pakastettua minttua silputtuna
2 tl
sitruuna
½
suolaa

Halkaise talvikurpitsa ja leikkaa muutamaan osaan. Poista siemenet sekä niiden ympäriltä pehmeä hedelmäliha. Kuori palat ja viipaloi kurpitsa kauniiksi ja mahdollisimman tasakokoisiksi (noin 1½ sentin paksuisiksi) viipaleiksi.

Pese mandariini lämpimällä vedellä ja raasta kuori. Silppua minttu ja purista mehu sitruunanpuolikkaasta.

Sulata voi paistinpannussa ja lisää hunaja. Paista kurpitsaviipaleita seoksessa keskilämmöllä kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää sitten mausteet, mandariininkuori ja sitruunamehu. Tarjoile kuumana.

Paistettua talvikurpitsaa

Paistettua talvikurpitsaa

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *