Palstalta pöytään: kurpitsakeitto | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Palstalta pöytään: kurpitsakeitto

Raikas kurpitsakeitto

Tavallisesti kurpitsakeitto tehdään suurustamalla se maitotuotteilla mutta onnistuu se ilmankin, siitä on osoitus tämä raikas sosekeitto joka maustetaan sitrushedelmillä.

Perinteisen ranskalaisen kurpitsakeiton reseptin mukaan kurpitsa kypsennetään maidossa. Tulos on herkullinen, mutta hieman ”vauvanruokamainen”. Sähäkämpi keitto kurpitsasta saadaan, jos se maustetaan chilillä ja itämaisilla mausteilla. Sellaisen keiton suurustamiseen voi käyttää esimerkiksi kookosmaitoa.

Talvikurpitsat säilyvät oikein varastoituna läpi talven, joten pitkien talvikuukausien aikana tulee lukuisia tilaisuuksia valmistaa lämpimän mausteisia, jopa tulisia kurpitsakeittoja lämmikkeeksi. Siispä emme vielä kaivaneet piparkakkumausteita kaapista, vaan valmistimme kuulaiden ruskapäivien kunniaksi raikasta keltaista kurpitsa-sitrushedelmäkeittoa. Se sopii vegaanillekin sekä kaikille kaloreita tarkkaileville.

Keittoa ei välttämättä tarvitse soseuttaa koneellisesti, jos ainekset pilkkoo kyllin pieniksi paloiksi. Silloin keitosta tulee luonnostaan karkean soseista. Mutta sileän keiton ystävä voi toki viimeistellä keiton soseuttamalla sen sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.

Katso resepti

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *