Palstalta pöytään: palsternakkamuhennos | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Palstalta pöytään: palsternakkamuhennos

Palsternakkaa ja mukulaselleriä

Palsternakka sopii myös kermassa muhennettavaksi. Itämaiset mausteet antavat kotoisille juureksille eksoottisen mutta lempeän säväyksen.

Valmistamme mielellämme perunoita liharuokien ja makkaroiden lisäkkeeksi muhentamalla ne kermassa ja maustamalla karkealla sinapilla. Jotain samantapaista halusimme kokeilla käyttämällä palsternakkaa perunan sijasta. Koska saamme tänä syksynä ensimmäistä kertaa satoa itse kasvatetuista mukulasellereistä lisäsimme muhennokseen yhden pienen mukulan tuomaan siihen sellerin hienoa aromia.

Maustoimme muhennoksen inkiväärillä, valkosipulilla ja curryjauheella. Itämaiset mausteet sopivat mainiosti palsternakan ja sellerin aromiin, varsinkin kun ruokaan lisätään kermaa. Varmaankin myös kookoskerman kanssa makuyhdistelmä toimisi mainiosti, joten kasvissyöjät voivat korvata kerman sillä tai jollakin muulla kasviskermatuotteella.

Tämä muhennos maistuu monenlaisten, varsinkin paistettujen ruokien seurana. Me maistoimme sitä yhdessä grillatun bratvurstin kanssa ja hyvää oli!

Katso resepti

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *