Pihavarasto valmistuu | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Puutarha remontissa

Pihavarasto valmistuu

Pihavaraston runko nousee

Vuoden 2012 aikana nousi vihdoin ulkovarasto pihaamme. Talven tullessa se oli viimeistelyä vaille valmis.

Pihavaraston perustukset valmistuivat viime vuoden keväällä, ne tehtiin osana muuta kaivuu- ja maanrakennustyötä talon salaoja- ja sadevesijärjestelmiä uudistettaessa.

Pihavaraston perustukset syntyvät

Pihavaraston perustukset syntyvät

Perustusten tekemisessä kinkkisintä oli että jouduimme siirtämään sähkö- ja puhelinkaapeleita, koska ne sijaitsivat juuri sillä kohtaa mihin varasto oli tarkoitus pystyttää. Eri operaattoreiden työn aikatauluttaminen ja koordinoiminen oli välillä tuskaista mutta onnistui lopulta jotenkin!

Syksyllä aloitettiin sitten rakennuksen pystytys. Omalta kylältä löytyi luotettava urakoitsija, jonka toimesta varasto nousi nopeasti harjaan. Rakennus on pitkä ja kapea ja siinä on kaksi huonetta, pulpettikatto ja rimaverhoilu – varsin perinteinen malli siis. Sen sijoittaminen tontille oli haastavaa, kun piti ottaa maanpinnan muodot ja kaavan vaatimukset huomioon. Vaikka kyse on vaatimattomasta rakennuksesta piirustukset teki arkkitehti, koska mikä tahansa valmisvarasto ei olisi istunut rinteeseen luontevasti. Vieläkään ei ole ihan varmaa, miltä lopputulos näyttää, koska varaston ympäristöä ei luonnollisestikaan ole vielä viimeistelty.

Varasto on siitä erikoinen, että sokkeliin sen alle muodostuu rinteestä johtuen matala tila, tavallaan kellari, jota aiomme myöskin käyttää varastona. Sinne voi työntää puutarhakalusteet talven ajaksi. Ehkäpä tila sopii myös juuresten varastointiin; sitä varten teimme toisen varastohuoneen lattiaan perinteisen luukun, josta kellariin pääsee laskeutumaan.

Pihavaraston sisätilat

Pihavaraston sisätilat

Varastorakennus rajaa autopaikat muusta pihasta ja muodostaa näköesteen kadulle päin. Toiselle puolelle jää talon edessä oleva terassialue jonka reunoja viimeistelimme viime kesänä rakentamalla tukimuureja. Vielä yhdeltä sivulta täytyy terassin reuna-alueet rakentaa, mikä onkin ensi kesän hommia.

Muuten pihan viimeistelyä saa vielä jonkin aikaa odottaa, sillä projekti jatkuu vanhan autotallin muutostöillä heti kun sen sisältö saadaan tyhjennettyä uuteen varastoon, tai kaatopaikalle… Sitä ennen varasto pitää maalata ainakin sisältä, mutta eiköhän samalla hoideta myös julkisivun ja ovien maalaaminen sekä sokkelin pinnoittaminen. Se tehdään varmaan omana tai talkootyönä.

Aikanaan varasto yhdistetään vanhaan taloon pergolalla, joka voidaan tehdä vasta kun autotalli alkaa olla valmis. Yrttitarhan perustaminen on siis vasta haaveissa ensi kesänä!

Pihavarasto talvellaPihavarasto talvella

Pihavarasto talvella

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *