Muffinsit
- täysjyväspelttijauhoa (noin 3¾ dl)
- 220 g
- kaakaojauhetta
- 20 g
- leivinjauhetta
- 2 tl
- suolaa
- ripaus
- iso muna
- 1
- tummaa sokeria
- 120 g
- voita
- 100 g
- piimää
- 2½ dl
- taloussuklaata
- 75 g
- pihlajanmarjoja
- 125 g
Kuorrute ja koristelu
- vispikermaa
- 1½ dl
- maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g
- sitruuna
- ½
- tummaa sokeria
- 2–3 rkl
- pihlajanmarjoja
- 50 g
- taloussokeria
- 25 g
Ohje
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Tee sitten taikina. Lämmitä voita varovasti kunnes se on sulaa, mutta ei yhtään enempää. Sekoita jauhot ja suola taikinakulhossa. Riko joukkoon muna ja lisää sokeri, sula voi ja piimä. Sekoita taikina tasaiseksi.
Pilko suklaa veitsellä pieniksi paloiksi ja lisää varovasti nostellen taikinaan, samoin kuin pihlajanmarjat. Jaa taikina muffinsivuokaan tai paperisiin muffinsimuotteihin. Taikinasta pitäisi tulla 12 muffinsia, jos muotti on 7 senttiä halkaisijaltaan.
Paista muffinseja uunissa noin 25–30 minuuttia ja anna jäähtyä.
Valmista sitten koristelu. Ryöppää pihlajanmarjoja 3–4 minuuttia vedessä ja valuta kuiviksi. Sekoita marjat ja sokeri keskenään. Raasta suklaa hienoksi. Vatkaa kerma jäykäksi vaahdoksi. Purista mehu sitruunasta ja sekoita se tuorejuuston ja sokerin kanssa tasaiseksi seokseksi. Lisää kermavaahto varovasti tuorejuustoseokseen. Laita seos pursottimeen ja annostele muffinsien päälle. Koristele lopuksi muffinsit sokeroiduilla marjoilla ja suklaaraasteella.
Anna kuulua