Pihlajanmarja-suklaamuffinsit | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Pihlajanmarja-suklaamuffinsit

Muffinsit

täysjyväspelttijauhoa (noin 3¾ dl)
220 g
kaakaojauhetta
20 g
leivinjauhetta
2 tl
suolaa
ripaus
iso muna
1
tummaa sokeria
120 g
voita
100 g
piimää
2½ dl
taloussuklaata
75 g
pihlajanmarjoja
125 g

Kuorrute ja koristelu

vispikermaa
1½ dl
maustamatonta tuorejuustoa
100 g
sitruuna
½
tummaa sokeria
2–3 rkl
pihlajanmarjoja
50 g
taloussokeria
25 g

Ohje

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Tee sitten taikina. Lämmitä voita varovasti kunnes se on sulaa, mutta ei yhtään enempää. Sekoita jauhot ja suola taikinakulhossa. Riko joukkoon muna ja lisää sokeri, sula voi ja piimä. Sekoita taikina tasaiseksi.

Pilko suklaa veitsellä pieniksi paloiksi ja lisää varovasti nostellen taikinaan, samoin kuin pihlajanmarjat. Jaa taikina muffinsivuokaan tai paperisiin muffinsimuotteihin. Taikinasta pitäisi tulla 12 muffinsia, jos muotti on 7 senttiä halkaisijaltaan.

Paista muffinseja uunissa noin 25–30 minuuttia ja anna jäähtyä.

Valmista sitten koristelu. Ryöppää pihlajanmarjoja 3–4 minuuttia vedessä ja valuta kuiviksi. Sekoita marjat ja sokeri keskenään. Raasta suklaa hienoksi. Vatkaa kerma jäykäksi vaahdoksi. Purista mehu sitruunasta ja sekoita se tuorejuuston ja sokerin kanssa tasaiseksi seokseksi. Lisää kermavaahto varovasti tuorejuustoseokseen. Laita seos pursottimeen ja annostele muffinsien päälle. Koristele lopuksi muffinsit sokeroiduilla marjoilla ja suklaaraasteella.

Pihlajanmarja-suklaamuffinsit kerma-tuorejuustokuorrutteella

Pihlajanmarja-suklaamuffinsit kerma-tuorejuustokuorrutteella

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *