- suurta simpukanmuotoista pastaa (Conchiglioni rigati)
- 350 g
- oliiviöljyä
- sieniä
- 200 g
- valkosipulinkynttä
- 1-2
- pinaattia
- 200 g
- voita tai öljyä
- 2 rkl
- suolaa
- 1 tl
- mustapippuria
- muskottipähkinää
- ripaus
- ricotta-juustoa
- 400-500 g
- saksanpähkinää
- 70 g
- juustoa gratinointiin, esim. kypsää mozzarellaa (raastettuna)
- 1½ dl
Keitä pasta suolatussa vedessä kypsäksi mutta vielä napakaksi (al dente) pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää tilkka öljyä, jotta pasta pysyy irtonaisena.
Puhdista tuoreet sienet tai liota kuivatut. Valuta neste liotetuista tai säilötyistä sienistä. Silppua sienet hienoksi. Kuori valkosipulin kynnet ja silppua nekin. Huuhdo pinaatti jos se on tuoretta ja suikaloi lehdet. Jos käytät pakastepinaattia, purista sulanut pinaatti kuivaksi käsin tai siivilässä. Kuumenna voi tai öljy pannussa ja paista sieniä ja valkosipulia hetki. Lisää pinaatti ja kypsennä kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä ja anna jäähtyä. Rouhi pähkinät karkeaksi huhmareessa tai tehosekoittimessa. Lisää ricotta-juusto ja pähkinärouhe jäähtyneeseen pinaattiseokseen.
Pane uuni lämpiämään 250 asteeseen. Täytä kukin pastasimpukka noin ruokalusikallisella pinaatti-juustoseosta ja asettele vieretysten voideltuun uunivuokaan. Raasta juusto ja ripottele pastan päälle. Gratinoi uunin ylätasolla kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä (noin 20 minuuttia). Jos käytät uunin grillivastusta aikaa kuluu vähemmän.
Anna kuulua