Piparjuurilumi | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Piparjuurilumi

tuuman mittaista, etusormen paksuista piparjuuren palaa
4
vettä
3 dl
perunajauhoa
2 rkl
suolaa
½ tl
crème fraîchea tai vispikermaa
2 dl

Mittaa vesi, suola ja perunajauho kattilaan. Sekoita, kunnes perunajauho sekoittuu täysin veteen eikä siinä ole enää paakkuja. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa pulpahdella, siirrä pois levyltä. Jäähdytä kiisseli silloin tällöin sekoittaen.

Raasta piparjuuri hienoksi raasteeksi ja sekoita se jäähtyneeseen perunajauhokiisseliin. Sekoita joukkoon myös crème fraîche tai kerma. Kumoa seos sopivan kokoiseen pakasterasiaan ja pakasta.

Ota juuri ennen tarjoilua pakastettu kiisseli pakastimesta. Voit joutua hieman lämmittämään rasiaa saadaksesi kiisselinpalan pois rasiasta, mutta varo sulattamasta sitä liikaa.

Raasta jäisestä kiisselinpalasta hienorakeista ”lunta” ja nosta sitä välittömästi lautaselle esimerkiksi graavilohen höysteeksi.

Vinkki: raastin ja muut tarvittavat työvälineet kannattaa viilentää jääkaapissa ennen kuin ryhtyy raastamaan kiisseliä. Myös tarjoilulautasten on hyvä olla kylmiä. Lumen voi myös raastaa valmiiksi jo etukäteen ja säilyttää se ilmavasti rasiaan pakattuna pakastimessa tarjoiluun asti.

Piparjuurilunta graavilohen lisäkkeenä

Piparjuurilunta graavilohen lisäkkeenä

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *