Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Pizzataikina

vehnäjauhoa
3-3½ dl
vettä
1¼-1½ dl
tuoretta hiivaa (10-15 g)
¼ pkt
suolaa
¼ tl
korianterinsiemeniä
¼ tl
öljyä
1 rkl

Murenna tuorehiiva noin puoleen desilitraan kädenlämpöistä (n. 35°C) vettä. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Anna levätä noin 15 minuutin ajan, kunnes seos muuttuu vaahtomaiseksi. Jauha korianterin siemenet morttelissa.

Siivilöi jauhot kulhoon tai leivinpöydälle ja lisää suola ja korianteri. Tee keon keskelle kuoppa ja kaada siihen vaahtoava hiivaseos. Sekoita jauhoja pikku hiljaa reunoilta hiivaseokseen. Kun seos muuttuu niin kuivaksi että se ei enää onnistu, lisää öljy. Jatka jauhojen sekoittamista taikinaan ja lisää tarvittaessa vettä. Alusta taikinaa kunnes se alkaa irrota kulhon reunoilta tai leivinpöydältä ja tuntua kimmoisalta. Jätä taikina lepäämään lämpimään paikkaan leivinliinan alle noin tunniksi, kunnes se on noussut kaksinkertaiseksi.

Pane taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se tasaiseksi. Jaa taikina kahteen palaan ja venytä ne alle senttimetrin paksuisiksi. Jos se ei onnistu käsin käytä kaulinta. Laita pizzapohjat uunipellille ja anna nousta leivinliinan alla vielä 10 minuutin ajan ennen kuin lisäät täytteet.

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook