Mullasta nousee kasvi

Soglio, Val Bregaglia

Puutarhassa ja puutarhan liepeillä

Turku, Luostarinmäki

”Olemme vapaalla”-osastossa kerromme elämästä puutarhassa ja erityisesti siitä, mikä innoittaa meitä puutarhureina.

Yrttisatoa lähiruokamarkkinoilla

Yrttisatoa lähiruokamarkkinoilla

Jokaisella puutarhurilla on omat esikuvansa: puutarhapersoonat, joiden ajattelusta on saanut vaikutteita. Puutarhat, jotka ovat ”kolahtaneet” ja joista saatuja ideoita haluaa omalla tavallaan toteuttaa pikku paratiisissaan. Puutarhakirjat, joista on ammentanut oppinsa. Yhdistykset ja mediat, joissa tapaa kaltaisiaan puutarhahulluja, vaikkapa vain virtuaalisesti. Ja loppujen lopuksi itse luonto on suurin idoli: kuinka usein tuleekaan metsässä, niityillä tai ahomailla vaeltaessaan ajatelleeksi: tämän minä haluaisin omalle pihalleni!

Näyttelypuutarha, Tallinnan kukkafestivaali 2009

Näyttelypuutarha, Tallinnan kukkafestivaali 2009

Blogissa kerromme myös omista ”mansikkapaikoistamme”: annamme vinkkejä vierailukohteista ja tapahtumista, jotka liittyvät jollain tavalla blogin aihepiiriin. Puutarhassa ja sen liepeillä puuhailu on vienyt meidät sillä lailla mukanaan, että kaikkea vapaa-aikaa leimaa kiinnostus puutarhoihin, luontoon ja vanhoihin taloihin. Lomillakin matkakohteet useimmiten valikoituvat sen mukaan, missä on mielenkiintoisia puutarha- tai rakennusperintökohteita ja inspiroivaa luontoa. Matkamuistoiksi mukaan tarttuu siemeniä ja taimia taikka puutarhojen antimia.

Tarkoituksemme on pitää yllä myös tapahtumakalenteria, johon saamme toivottavasti myös lukijoilta vinkkejä. Varsinkin muualta Suomesta kuin pääkaupunkiseudulta olisi kiva saada tietoa tapahtumista, jotka olisivat retken arvoisia!

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook