- minttua
- iso nippu
- persiljaa
- iso nippu
- tilliä
- iso nippu
- tai muita puutarhayrttejä maun mukaan
- parmesan- tai pecorino-juustoa
- noin 20 g
- kuorittuja manteleita tai cashew-pähkinöitä
- noin ½ dl
- valkosipulinkynttä
- 2
- oliiviöljyä
- noin 1½ dl
- sitruuna
- 1
- mustapippuria
Liota pähkinöitä kylmässä vedessä pari tuntia tai yön yli.
Huuhdo yrtit ja ravistele liika vesi pois. Erottele yrteistä isoimmat varret pois ja silppua yrtit karkeasti. Kuori valkosipulinkynnet ja paloittele ne. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi. Purista mehu sitruunasta.
Valuta vesi pois pähkinöistä ja pane ne yhdessä juuston ja valkosipulin kanssa tehosekoittajaan tai sauvasekoittimen astiaan. Lisää myös noin desilitra öljyä ja jauha ainekset tahnaksi. Lisää sitten yrtit ja öljyä pikku hiljaa ja jauha kunnes pesto on paksua mutta kuitenkin sopivan notkeaa. Mausta tahna sitruunamehulla ja mustapippurilla.
Anna makujen vetäytyä jonkin aikaa ja tarjoa sitten esimerkiksi grillattujen kasvisten ja uusien perunoiden kera.
Anna kuulua