Puutarhurin pesto | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Puutarhurin pesto

minttua
iso nippu
persiljaa
iso nippu
tilliä
iso nippu
tai muita puutarhayrttejä maun mukaan
 
parmesan- tai pecorino-juustoa
noin 20 g
kuorittuja manteleita tai cashew-pähkinöitä
noin ½ dl
valkosipulinkynttä
2
oliiviöljyä
noin 1½ dl
sitruuna
1
mustapippuria
 

Liota pähkinöitä kylmässä vedessä pari tuntia tai yön yli.

Huuhdo yrtit ja ravistele liika vesi pois. Erottele yrteistä isoimmat varret pois ja silppua yrtit karkeasti. Kuori valkosipulinkynnet ja paloittele ne. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi. Purista mehu sitruunasta.

Valuta vesi pois pähkinöistä ja pane ne yhdessä juuston ja valkosipulin kanssa tehosekoittajaan tai sauvasekoittimen astiaan. Lisää myös noin desilitra öljyä ja jauha ainekset tahnaksi. Lisää sitten yrtit ja öljyä pikku hiljaa ja jauha kunnes pesto on paksua mutta kuitenkin sopivan notkeaa. Mausta tahna sitruunamehulla ja mustapippurilla.

Anna makujen vetäytyä jonkin aikaa ja tarjoa sitten esimerkiksi grillattujen kasvisten ja uusien perunoiden kera.

Puutarhurin pesto

Puutarhurin pesto

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *