- kurpitsaa (kuutioituna)
- noin ½ kg
- sipulia
- 2
- valkosipulin kynttä
- 3
- luomusitruuna
- luomuappelsiini
- laakerinlehti
- tuoretta meiramia tai oreganoa
- oksa
- kasvis- tai kanalientä
- 8 dl
- (suolaa)
- kasvisöljyä
- 2 rkl
Halkaise kurpitsa muutamaan osaan, kuori ja poista siemenet. Pilko hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Pese appelsiini ja sitruuna lämpimällä vedellä ja raasta niiden kuoresta noin ruokalusikallisen verran hienoa raastetta. Purista sitruunasta mehu. Huuhdo ja silppua meirami tai oregano.
Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota sipulia, valkosipulia, sitrushedelmien kuoriraastetta ja yrttejä öljyssä noin kymmenen minuutin ajan kannen alla, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää kurpitsa, kuullota hetken aikaa ja lisää sitten liemi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin puolen tunnin ajan, kunnes myös kurpitsa on kypsynyt ja hajonnut.
Nosta kattila liedeltä ja poista laakerinlehti. Lisää keittoon sitruunamehu. Jos haluat, voit soseuttaa keiton sauvasekoittimella, mutta se ei ole välttämätöntä jos kasvikset on pilkottu kyllin pieniksi.
Anna kuulua