- rakuunaa
- 30 cm oksa
- voita
- 50 g
- karkeaa sinappia
- 3 tl
- ruohosipulia
- pieni nippu
- sitruunamehua
- 1 rkl
- mustapippuria
- ripaus
Mittaa voi ja jätä pehmenemään huoneenlämpöön. Huuhtele rakuuna ja ruohosipuli ja taputtele kuivaksi. Riivi rakuunan lehdet oksasta ja hienonna ne ja ruohosipuli. Sekoita yrtit ja sinappi pehmeään voihin ja mausta sitruunamehulla ja pippurilla.
Asettele maustevoi pötköksi tuorekelmun päälle ja kääri kelmu pötkön ympärille kiristäen päistä kiertämällä. Pane pötkö pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Kun pötkö on jähmettynyt, voit viipaloida sen noin puolen sentin paksuisiksi yrttivoinapeiksi.
Pane yrttivoinapit tarjolle lautaselle, jonka alla on jääpalakuutioilla täytetty syvä lautanen. Näin yrttivoi säilyy kylmänä. Siitä jokainen syöjä voi lisätä yrttinapin oman grillatun pihvinsä päälle. Voit myös maustaa yrttivoilla esimerkiksi lisäkelinssit tai ‑kuskusin ja monia muitakin ruokalajeja! Yrttivoinappeja voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Anna kuulua