Rakuunavoi | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Rakuunavoi

rakuunaa
30 cm oksa
voita
50 g
karkeaa sinappia
3 tl
ruohosipulia
pieni nippu
sitruunamehua
1 rkl
mustapippuria
ripaus

Mittaa voi ja jätä pehmenemään huoneenlämpöön. Huuhtele rakuuna ja ruohosipuli ja taputtele kuivaksi. Riivi rakuunan lehdet oksasta ja hienonna ne ja ruohosipuli. Sekoita yrtit ja sinappi pehmeään voihin ja mausta sitruunamehulla ja pippurilla.

Asettele maustevoi pötköksi tuorekelmun päälle ja kääri kelmu pötkön ympärille kiristäen päistä kiertämällä. Pane pötkö pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Kun pötkö on jähmettynyt, voit viipaloida sen noin puolen sentin paksuisiksi yrttivoinapeiksi.

Rakuunavoi

Rakuunavoi

Pane yrttivoinapit tarjolle lautaselle, jonka alla on jääpalakuutioilla täytetty syvä lautanen. Näin yrttivoi säilyy kylmänä. Siitä jokainen syöjä voi lisätä yrttinapin oman grillatun pihvinsä päälle. Voit myös maustaa yrttivoilla esimerkiksi lisäkelinssit tai ‑kuskusin ja monia muitakin ruokalajeja! Yrttivoinappeja voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Rakuunavoita jääpedillä

Rakuunavoita jääpedillä

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *