Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Ranskalainen sellerisalaatti

mukulaselleri
1
sinappi-majoneesikastiketta (ks. erillinen ohje)
tai valmista majoneesia, dijon-sinappia ja suolaa
Sellerisalaatti

Sellerisalaatti

Kuori ja viipaloi selleri ensin ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa sitten viipaleet vielä ohuiksi suikaleiksi (kuin tulitikuiksi). Voi sellerin raastaakin, mutta raastettuna se on usein rakenteeltaan ”tikkuista”, joten raasteesta tehdyn salaatin koostumus on sotkuisempi. Keitä suikaleita minuutin verran kiehuvassa suolatussa vedessä, valuta vesi pois ja jäähdytä selleri kylmässä vedessä.

Tee majoneesikastike erillisen ohjeen mukaan tai sekoita se valmiista majoneesista, sinapista ja suolasta. Sekoita kastike ja valutetut sellerisuikaleet. Älä laita kastiketta liikaa! Sopiva annos on sellainen, joka ainoastaan ”sitoo” hieman sellerisuikaleita. Tarvittavan majoneesin määrä riippuu siis sellerin määrästä. Hyvä ohjenuora on seuraavanlainen: puolelle litralle sellerisuikaleita tarvitaan noin ¾ dl majoneesikastiketta. Jos teet kastikkeen valmiista majoneesista, lisää majoneesiin suunnilleen 1 rkl sinappia ja noin ¼ tl suolaa.

Anna salaatin maustua viileässä parin tunnin ajan ennen tarjoamista.

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

    Connect with Facebook