- kuorittuja raparperinvarsia
- 1 kg
- nuoria väinönputken varsia
- 150 g
- taloussokeria
- 100 g
- hillosokeria
- 350 g
Paloittele kuorittu raparperinvarsi ja laita ruostumattomasta teräksestä tai muovista valmistettuun astiaan. Ripottele taloussokeri raparperinpalojen päälle ja anna maustua peitettynä kuusi tuntia tai yön yli. Nosta raparperinpalat reikäkauhalla nesteestä ja siirrä odottamaan. Pane sokeriliemi teräskattilaan ja keitä kokoon kunnes nesteen määrä on vähentynyt puoleen alkuperäisestä. Leikkaa väinönputken varret pieniksi paloiksi. Lisää raparperin ja väinönputken palat liemeen ja keittele hilloa kunnes ne ovat enimmäkseen hajonneet. Lisää hillosokeri ja keitä sokeripaketin ohjeen mukaisesti valmiiksi.
Kaada valmis hillo steriileihin lasipurkkeihin, sulje purkit ilmatiiviisti ja anna jäähtyä.
Anna kuulua