Raparperi-väinönputkipikkelsi | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Raparperi-väinönputkipikkelsi

raparperinvartta (n. ½ litraa pilkottuna)
4–5
iso väinönputken sivuoksa
1
ruohosipulin kukkanuppua
n. 30
omenaviinietikkaa
2½ dl
sokeria
1–1½ dl
maustemitallinen (1 ml) merisuolaa
1
pätkä kanelitankoa
n. 5 cm
neilikkaa
2–3
maustepippuria
5–10

Huuhtele raparperi, väinönputki ja ruohosipulin kukkanuput. Kuori raparperi ja viipaloi noin kahden kolmen millin paksuisiksi paloiksi. Leikkaa väinönputken oksa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

Mittaa viinietikka, sokeri, suola ja mausteet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sokerin määrää voit säätää maun mukaan, itse pidämme hapahkosta liemestä, jolloin desilitra riittää.

Lisää väinönputken palat kiehuvaan liemeen ja sammuta lämpö liedestä. Lisää seuraavaksi raparperinpalat ja anna kypsyä jonkin aikaa hiipuvassa lämmössä. Lisää lopuksi ruohosipulin kukkanuput seokseen ja nosta kattila pois liedeltä.

Nostele kasvikset puhtaaseen purkkiin, jossa on etikankestävä kansi (muovi- tai muovitettu kansi taikka kumilla tiivistetty lasikansi), ja kaada kuuma liemi päälle. Voit myös keittää lientä ilman kantta jonkin aikaa ja antaa osan haihtua ennen lisäämistä purkkiin kasvisten päälle, jos lientä on enemmän kuin tarpeen. Sulje purkki tiiviisti, anna jäähtyä ja säilytä pikkelsiä liemessä maustumassa vähintään vuorokausi ennen tarjoilua.

Raparperi-väinönputkipikkelsi

Raparperi-väinönputkipikkelsi

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *