- nuori raparperin varsi (noin 2 dl pilkottuna)
- muutama
- ruohosipulin tai pillisipulin lehtiä (tai yksi kaupan kevätsipuli)
- nippu
- rypsiöljyä
- 2 tl
- valkoviinietikkaa
- 1 tl
- sokeria
- hyppynen
- suolaa
- ripaus
Kuori raparperi jos kuori on jo ehtinyt sitkistyä. Jos käytät hyödettyjä varsia huuhtelu riittää (voit toki irrottaa kuoret siltä osin kuin ne joka tapauksessa irtoavat leikatessa). Paloittele raparperi ohuiksi viipaleiksi (jos varsi on paksu kannattaa pilkkoa se pieniksi paloiksi).
Huuhtele ja silppua sipuli.
Sekoita kulhossa viinietikka, suola ja sokeri. Lisää sipulisilppu kulhoon ja anna maustua muutama minuutti. Sekoita sitten myös öljy seokseen ja sen jälkeen raparperiviipaleet. Sekoita hyvin ja anna makujen vetäytyä jonkin aikaa. Tarjoile esimerkiksi paistetun tai grillatun kalan kanssa.
Anna kuulua