Rösti | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Rösti

keskikokoista perunaa
4–5
voita (tai neutraalin kasviöljyn ja voin sekoitusta)
n. 2 rkl
(suolaa, jos voi ei ole riittävän suolaista)

Reseptillä syntyy pääruoka-Rösti yhdelle hengelle tai lisäke-Rösti kahdelle. Tarvittaessa määriä voi monistaa ruokailijoista ja pannun koosta riippuen. Reseptin määrille sopii parhaiten halkaisijaltaan 21-senttinen paistinpannu.

Pese perunoita sopiva määrä käyttötarkoituksen ja henkilömäärän mukaan. Keitä kuorineen lähes kypsiksi niin, että ne jäävät kuitenkin kiinteiksi. Jäähdytä perunat ja pidä viileässä ainakin joitakin tunteja niin, että ne ovat täysin kylmiä.

Kuori kylmät perunat ja raasta ne raastimen isoreikäisellä sivulla ”ilmavasti” karkeaksi raasteeksi (eli niin että raaste ei tiivisty möykyksi). Mausta tarvittaessa suolalla.

Mittaa voi ja pane puolet siitä sulamaan keskilämmölle (6–7 kun lieden asteikko on 0–9) sopivan kokoiseen paistinpannuun. Kun voi alkaa ruskistua, lisää perunaraaste pannulle kevyesti nostellen.

Anna perunaraasteen paistua muutaman minuutin ajan ja kääntele sitten raastetta kevyesti lastalla, jotta ruskistuneet osat sekoittuvat tasaisemmin raasteeseen. Muotoile sitten raaste tasaiseksi kakuksi, mutta älä litistä sitä liikaa. Tasoita erityisesti reunat niin, että yksittäiset raastesuikaleet eivät sojota kakusta, sillä ne voivat palaa. Jätä sitten Rösti ruskistumaan noin 5–10 minuutiksi; voit välillä hieman ravistaa pannua jotta Rösti irtoaa pohjasta.

Kun Röstin reunat alkavat näyttää ruskistuneilta, käännä Rösti laittamalla iso lautanen ylösalaisin pannun päälle ja kääntämällä pannu, jolloin Rösti putoaa lautaselle (samalla tavoin kuin munakas käännetään). Lisää loput voista pannuun ja kun se on ruskistunut, valuta Rösti takaisin pannuun paistunut puoli ylöspäin. Paista toinenkin puoli kullanruskeaksi, mihin kuluu noin 5–10 minuuttia.

Tarjoile kuumana joko sellaisenaan pääruokana tai muutamaan palaan leikattuna, jos Rösti on aterialla lisäkkeenä.

Rösti vuoristomajan tyyliin

Rösti vuoristomajan tyyliin

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *