Raparperikompotti uunissa | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Raparperikompotti uunissa

raparperia (noin kuusi hoikkaa pitkää vartta)
½ kg
(tummaa ruoko- tai palmu‑) sokeria
1½ dl
luomuappelsiini
1
suolaa
ripaus
sitruunamelissan oksia
muutamia
(banaania, mansikkaa tms.)
(rommia, sitruslikööriä tms.)
1 rkl

Pese ja kuori raparperin varret. Leikkaa raparperi parin sentin pituisiksi paloiksi, mielellään vinottain. Sekoita sokeri raparperipaloihin. Huuhtele appelsiini lämpimällä vedellä ja leikkaa kuorimaveitsellä kuoresta noin kymmenen senttiä pitkä ja sentin levyinen suikale. Purista mehu appelsiinista. Lisää appelsiinin kuori ja mehu raparpereihin, sekoita hyvin ja anna seistä yli yön. Aamulla nestettä on irronnut niin paljon, että raparperipalat peittyvät.

Lämmitä uuni 150 asteiseksi. Kaada raparperi liemineen uunivuokaan ja peitä kannella. Kypsennä raparperia uunissa noin 45–50 minuuttia.

Huuhtele sitruunamelissa ja rusenna hieman nyrkissä jotta aromit pääsevät vapautumaan. Lisää sitruunamelissa kypsyneeseen raparperikompottiin. Jos käytätä kompottiin myös mansikoita, lisää ne tässä vaiheessa. Anna jäähtyä. Poista sitruunamelissan oksat jäähtyneestä kompotista. Banaani lisätään vasta jäähtyneeseen kompottiin, samoin kuin mahdollinen rommi tai likööri.

Tarjoile jälkiruokana esimerkiksi jäätelön, vaniljavanukkaan, vaniljalla maustetun jugurtin tai kermavaahdon kera. Voit myös käyttää raparperin torttujen ja kakkujen täytteeksi ja liemen makusiirappina juomissa ja jälkiruoissa.

Uunissa valmistettua raparperikompottia

Uunissa valmistettua raparperikompottia

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *