Sitruunamarinadi | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Sitruunamarinadi

valkosipulinkynsi
1
öljyä
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
sokeria
hyppysellinen
kuivattua kynteliä, timjamia tai muuta yrttiä maun mukaan
suolaa ja mustapippuria

Kuori valkosipulin kynsi. Voit jättää sen kokonaiseksi, mutta murskata kevyesti ison kokkiveitsen lavalla. Silloin maku on sopivan mieto.

Sekoita kastikeainekset keskenään esimerkiksi pienessä kannellisessa lasipurkissa ravistamalla. Öljyn valinnalla voit vaikuttaa kastikkeen makuun. Myös sokeria vaihtamalla saa uusia sävyjä, kokeile esim. muscovadosokeria. Kynteli on perinteinen papuyrtti, mutta timjami sopii lähes kaikkeen.

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *