Syksyinen linssimuhennos | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Syksyinen linssimuhennos

punasipulia
1–2
porkkanaa
2–3
selleriä
pala
valkosipulin kynttä
3
pieni talvikurpitsa
puolikas
kuivattua timjamia
2–3 tl
vihreitä tai ruskeita linssejä (esim. Le Puy)
2 dl
tomaattipyreetä
1 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
kasvislientä
noin 4 dl
omena
yksi
(suolaa)
(mustapippuria)

Kuori kasvikset sekä poista kurpitsasta pehmeä sisus ja siemenet. Pilko pieniksi paloiksi. Huuhtele linssit. Kuumenna öljy pannussa ja lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä: ensin juurekset, sitten sipulit ja lopuksi kurpitsa. Jonkun aikaa kasviksia kuulloteltuasi lisää tomaattipyree ja sekoita niin että se levittyy tasaisesti kasviksille. Muutaman minuutin kypsennyksen jälkeen lisää linssit ja liemi. Kuori omena ja poista siemenkota. Pilko omena pieniksi paloiksi ja lisää muhennokseen. Mausta timjamilla.

Kypsennä muhennosta miedolla lämmöllä noin 40 minuutin ajan tai kunnes kasvikset ja linssit ovat pehmenneet ja neste haihtunut. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Syksyinen linssimuhennos

Syksyinen linssimuhennos

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *