Syreenimehutiiviste | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Syreenimehutiiviste

pihasyreenin kukkaterttua
40–50
sitruunaa
2
limetti
1
sitruunahappoa
50 g
kiehuvaa vettä
2 l
sokeria
2 kg
Atamon-säilöntäainetta
2 tl

Varaa mehun valmistamiseen kannellinen ämpäri tai muu isohko kannellinen astia. Leikkaa kukkatertuista paksu varsi pois esimerkiksi siten, että liu’utat keittiöveistä pitkin vartta, jolloin kukat putoavat varresta. Kuori sitruuna ja limetti niin, että poistat myös valkoisen kuoren sisäosan. Tämä onnistuu esimerkiksi siten, että leikkaat ensin pois pienen siivun hedelmän molemmista päistä ja sitten hedelmän poikittain kahteen osaan. Kun asetat hedelmänpuolikkaan leikkuulaudalle leveä leikkuupinta vasten lautaa, voit leikata kuoren pois liu’uttamalla veistä ylhäältä alas. Viipaloi hedelmäliha ja lisää se ämpäriin. Lisää myös sitruunahappo sekä kiehuva vesi. Hämmennä seosta ja anna seistä kannella peitettynä viileässä paikassa 3–5 vuorokautta, silloin tällöin sekoittaen.

Siivilöi sitten seos suodatinkankaan läpi isoon kattilaan. Jos et välitä siitä, että tiivisteestä tulee vähän sameaa ja hyytelömäistä, tiristä kaikki neste massasta puristamalla suodatinkangasta. Kirkkaampaa tiivistettä saa kun antaa nesteen vain valua kankaan läpi, vaikka siinä osa mehusta jää ottamatta talteen.

Lisää sokeri nesteeseen, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi, kunnes sokeri on täysin sulanut.

Huuhdo puhtaat pullot Atamon-vedellä säilytysaineen käyttöohjeen mukaisesti ja kaada sitten kuuma mehutiiviste pulloihin. Se käy parhaiten suppilon ja ison soppakauhan avulla. Sulje pullot, jäähdytä mehu ja säilytä pullot mieluiten viileässä paikassa, jotta mehutiivisteen intensiivinen väri säilyy. Jos sinulla on käytettävissä paljon pakastustilaa, voit jättää säilöntäainekäsittelyn väliin ja pakastaa tiivisteen.

Tarjoa maun mukaan vedellä laimennettuna.

Syreenimehutiiviste

Syreenimehutiiviste

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *