- (n. 4½ dl) turkkilaista maustamatonta jugurttia (rasvapitoisuus 10 %)
- 450 g
- hienoa merisuolaa
- ½–1 tl
- hyvää kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 1 rkl
- sitruunamehua
- pari tippaa
- ruohosipulia
- nippu
- karhunlaukan lehteä
- n. 5
- (harsokangasta)
- (keittiölankaa eli vahvaa valkaisematonta puuvillalankaa)
Pane puhdas harsokankaan pala siivilään ja steriloi se kaatamalla päälle runsaasti kiehuvaa vettä. Kun kangas on jäähtynyt niin että pystyt käsittelemään sitä, asettele se kaksin kerroin siivilään. Kaada jugurtti kankaan päälle. Kerää kankaan kulmat yhteen ja sido keittiölangalla pussukaksi niin, että lankaa riittää ripustamaan pussukka roikkumaan esimerkiksi astiankuivaustelineestä tai kaapinoven vetimestä. Aseta pussukan alle kulho, johon hera mahtuu valumaan, sitä tulee 1–2 desilitraa. Anna heran valua yli yön.
Avaa pussukka ja kaavi juustomassa toiseen kulhoon. Käytä valunut hera ruuanlaitossa tai leivonnassa veden sijasta, tai vaikkapa smoothiessa (hera on proteiinipitoista ja terveellistä!). Lisää suola juustomassaan ja sekoita hyvin. Älä alita suolan minimimäärää reseptissä, koska muuten juusto ei säily. Mausta massa oliiviöljyllä ja sitruunamehulla.
Huuhtele ruohosipulin ja karhunlaukan lehdet hyvin ja taputtele kuiviksi keittiöpyyhkeen tai talouspaperin avulla. Hienonna lehdet pieneksi silpuksi. Lisää silppu juustomassaan. Anna tekeytyä jonkin aikaa jääkaapissa ennen nauttimista hyvän leivän kera.
Anna kuulua