- jääkaappikylmää kuohukermaa
- 2 dl
- sokeria
- 1 rkl
- vaniljasokeria
- 1 tl
Laita kulho sekä sähkövatkaimen vispilät ja käsivispilä pakastinlokeroon noin puoleksi tunniksi.
Kaada sokerit ja kylmä kerma kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella ensimmäiset 30 sekuntia alhaisimmalla kierrosnopeudella ja seuraavat 30 sekuntia keskinopeudella kunnes kermaan jää raitoja. Jatka vaahdottamista noin 20 sekuntin ajan suurimmalla nopeudella kunnes kerman tilavuus on noin kaksinkertaistunut ja siihen jää pehmeitä huippuja kun nostat vatkaimen vaahdosta. Viimeistele tulos käsivatkaimella sen mukaan, haluatko pehmeää vai kovaa vaahtoa.
(Anu Hopia: Kemiaa keittiössä, Kustannusosakeyhtiö Nemo, 2008)
Kiitti ohjeesta, arvostusta tarkoista mitoista ja selostuksen yksityiskohdista! =)
Eipä kestä Anna, Anu Hopian tarkkaakin tarkempia ohjeita jakaa mielellään!
Olen käyttänyt tätä jo useamman kerran, lähinnä tietääkseni miten paljon sokeria ja vaniliinisokeria laittaa. Mutta hyvää tällä tulee, kiitos!
Kiva kuulla! Samalla lailla mekin olemme aikoinaan etsineet hyvää kermavaahtoreseptiä…
Meillä vispikermalla onnistui paremmin.