Mullasta nousee kasvi

Soglio, Val Bregaglia

The Good Life – In Memoriam Richard Briers

Felicity Kendall ja Richard Briers

Tällä viikolla oli Suomenkin mediassa pieni uutinen, että brittinäyttelijä Richard Briers on kuollut. Surullinen viesti toi lämpimiä muistoja kaukaa 1970-luvulta.

Yksi lapsuuden rakkaimpia TV-muistoja on vuosina 1975–78 esitetty BBC:n sitcom-sarja The Good Life, suomeksi Täyttä elämää. Se kertoo Surbitonin esikaupunkialueella asuvasta pariskunnasta, joka päättää ryhtyä elämään omavaraistaloudessa, viljelemään itse omat vihanneksensa ja pitämään kotieläimiä kuten vuohia, kanoja ja sikoja. Olisiko näillä lapsuudessa saaduilla virikkeillä jotain tekemistä sen kanssa, että mekin olemme päätyneet jos ei nyt sentään omavaraisiksi niin kuitenkin jonkin sortin esikaupunkifarmareiksi…?

Tom Good kyllästyy elämäänsä liike-elämän oravanpyörässä ja perustaa takapihalleen farmin vaimonsa Barbaran kanssa. Omavaraiskokeiluja tehdään vähän kaikessa mahdollisessa lankojen värjäämisestä auton tuunaamiseen metaanilla toimivaksi. Naapurit Jerry ja Margo, Tomin entinen työkaveri vaimoineen, ovat kauhuissaan: heillä kun on mielessään sosiaalinen nousu ylempään keskiluokkaan, mihin takapihalle naapurista karkaavat kanat ja possut sopivat huonosti. Taitavat vielä asua semi-detached taloissa eli brittiläistyylisissä kytketyissä taloissa, joissa naapurin elämäntapaa ei millään pääse karkuun…

The Good Life

The Good Life

Sarjassa Tom Goodia, tuota idealistista, joskus fanaattisuuteen taipuvaista mutta hyväsydämistä ja hilpeää esikaupunkifarmaria esittää Richard Briers. Hänen käytännöllisenä ja kannustavana puolisonaan Barbarana loistaa Felicity Kendall ja naapureina pönöttävät Paul Eddington ja Penelope Keith – kaikki TV:stä tuttuja monista myöhemmistäkin sarjoista.

Parasta The Good Life ‑sarjassa on lämmin huumori ja tunnelma, sillä ristiriidoistaan ja erilaisista valinnoistaan huolimatta naapurit kykenevät kuitenkin elelemään suhteellisen rauhanomaisesti keskenään, onpa ilmassa joskus vähän erotiikkaakin yli aidan.

Richard Briersia on muistettu laajasti brittimediassa menneellä viikolla. Hän toi kaikkiin roolihahmoihinsa jotain lämmintä ja syvän inhimillistä, joka sai yleisön rakastamaan hänen kärttyisimpiäkin hahmojaan. Richard Briers oli kuollessaan 79-vuotias.

Katsottavaa

Linkkejä

Vastakaikua

    Virpi Räihä · Huhtikuun 17. päivänä 2021 klo 22.47

    Moi! Olisi todella kiva juttu, jos näyttäisitte Täyttä elämää-sarjan pitkästä aikaa tv:ssä

    Vastaa tähän viestiin  – tai aloita uusi keskustelu

Anna kuulua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Connect with Facebook