Mullasta nousee kasvi

Puutarha remontissa

Miten luet tätä blogia

Kastelua ja kitkemistä

Blogimme jakautuu kuuteen eri osaan:

Kotisivulta löytyvät uusimmat kirjoitukset aikajärjestyksessä, uusin ylimmäisenä. Sivulla näkyy kahdeksan uusinta artikkelia, vanhempia kirjoituksia pääsee selailemaan alapalkista. Sivun alalaidan palstoilta löytyvät linkit suosituimpiin artikkeleihin ja valittuihin vanhempiin artikkeleihin sekä tuoreimpiin keskusteluihin. Oikeassa sivupalkissa ovat linkit Facebook- ja Twitter-sivuillemme. Siellä viestimme uusista artikkeleista ja jaamme muitakin puutarha-aiheisia sisältöjä. Voit tykätä tai seurata meitä klikkaamalla ikonia sekä jakaa sivuamme muille Facebookissa tai twiitata Twitterissä. Oikeassa sivupalkissa ovat myös ikonit syötteiden tilaamiseen. Niitä klikkaamalla voit tilata viestin uusista artikkeleista lukijaan tai sähköpostilla.

Tuoksumatara

Kasvitieteellinen taulu tuoksumatarasta (Galium odoratum) vuodesta 1849

Olemme kasvimaalla ‑sivulta löytyy viljelypäiväkirjamme. Päiväkirja noudattelee kuun kiertoon perustuvaa kylvö- ja korjuukalenteria. Kirjaamme ennen kutakin istutuskautta omat suunnitelmamme keittiöpuutarhan tulevia töitä varten ja kauden jälkeen ”raportoimme” kokemuksista. Seuraamme kuunkierron lisäksi säitä ja vuodenaikojen vaihtumista. Päiväkirjassa uusimmat kaudet ovat sivulla ylimpänä, mutta sellaisessa järjestyksessä, että ensin on suunnitelmia koskeva kirjoitus ja sen jälkeen artikkeli siitä, miten kausi sujui. Jos viet hiiren yläpalkissa sijaitsevan Olemme kasvimaalla ‑otsikon päälle, pääset Kasvioon. Se on kokoelma kirjoituksia ”kuukauden kasveista”, eli kussakin on aiheena jokin (kirjoitushetkellä ajankohtainen) viljelykasvi. Näissä artikkeleissa kerromme tarkemmin muun muassa omista viljelykokemuksistamme.

Olemme keittiössä ‑sivulla ovat kirjoitukset, joissa aiheena on oman kasvimaan ja puutarhan antimien käyttö ruoanlaitossa. Artikkeleista löytyvät linkit resepteihin. Lisäksi resepteihin pääsee viemällä hiiren yläpalkissa sijaitsevan Olemme keittiössä ‑otsikon päälle, jossa on linkki Reseptikokoelmaan. Siellä ovat reseptit ilmestymisjärjestyksessä, mutta voit myös hakea niitä klikkaamalla sivun yläosan asiasanapilveä.

Ostokset lähiruokamarkkinoilta

Ostokset lähiruokamarkkinoilta

Olemme remontissa ‑osio käsittelee meneillään olevan rakennusprojektimme edistymistä, erityisesti puutarhan ja piha-alueiden osalta. Vuonna 1954 valmistunut talomme on joitakin vuosia ollut perusparannuksen kourissa, mikä on vaikuttanut myös puutarhaan. Vihdoin alamme olla siinä vaiheessa, että puutarhassa päästää tekemään uusia istutuksia! Kunhan projekti saadaan päätökseen, tämän osion tilalle tulee varmaan Olemme koristetarhassa…

Puutarhaelämää

Puutarhaelämää

Olemme vapaalla on sekalaisten kirjoitusten laari. Tänne kirjaamme ajatuksia kaikenlaisesta enemmän tai vähemmän puutarhaan liittyvästä. Tarkoituksena on muun muassa tehdä luettelo mielenkiintoisista vierailukohteista puutarhan ja luonnon ystäville, sekä muistuttaa ajankohtaisista puutarhatöistä. Katsotaan mitä saamme tänä vuonna aikaan!

Täältä Me olemme ‑sivulta löydät yhteystietomme sekä puutarhan väen ”haastattelun”. Siitä selviää missä, miksi ja miten viljelemme! Lisäksi sivupalkissa on Meidän puutarhakirjamme, eli kokoelma puutarha-aiheisia perusartikkeleita esimerkiksi kuunkierron huomioon ottamisesta puutarhanhoidossa, luonnonmukaisesta viljelystä, kumppanuuskasveista sekä puutarhan vuodenajoista. Oikeassa sivupalkissa ovat linkit Facebook- ja Twitter-sivuillemme. Vieraskirjaan voit jättää viestin ellet halua kommentoida suoraan artikkeleita.

Tervetuloa meidän puutarhaan!

Puutarhan väki eli Täti Punainen ja Setä Sininen

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook