Tonnikalasalaatti Nizzan tyyliin | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Tonnikalasalaatti Nizzan tyyliin

salaattia
1 – 2 kerää
keskikokoista kypsää tomaattia
4 – 5
keskikokoista uuden sadon perunaa
4 – 5
vihreitä papuja
150 – 200 g
pieni punasipuli tai nippu sipulinvartta
1
basilikaa
nippu
munaa)
(2
tonnikalan paloja öljyssä
tölkki
krassikapriksia (ks. erillinen resepti) tai kapriksia
2 rkl
(mustia tai vihreitä oliiveja)
sitruunamarinadia (ks. erillinen resepti)
annos

Jos käytät munia, keitä ne koviksi (10 minuuttia) ja jäähdytä kylmässä vedessä. Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä kypsiksi. Anna jäähtyä tai käytä tähteeksi jääneitä kylmiä perunoita. Pese vihreät pavut ja poista mahdollinen kanta ja terävä kärki. Paloittele palot suupalan kokoisiksi ja keitä noin 10 minuuttia suolatussa vedessä. Valuta vesi ja jäähdytä pavunpalat kylmässä vedessä.

Kuori sipuli tai huuhtele sipulinvarret. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Pese tomaatit ja paloittele tomaatit lohkoiksi. Paloittele myös kylmät perunat. Valuta vesi pois pavunpaloista. Voit panna kaikki vihannekset yhdessä marinoitumaan joksikin aikaa sitruunamarinadiin, tai vaihtoehtoisesti marinoida ne erikseen, jotta ainekset eivät muussaantuisi ennen salaatin ”rakentamista”.

Huuhtele salaatinlehdet ja revi suupalan kokoisiksi. Kuori jäähtyneet munat ja leikkaa lohkoiksi. Jos käytät oliiveja, valuta niistä säilöntäliemi, samoin kuin krassikapriksista. Jos liemi on kovin suolaista tai etikkaista, voit liottaa niitä jonkun aikaa kylmässä vedessä. Avaa tonnikalatölkki. Pese ja silppua basilikan lehdet.

Asettele salaatinlehdet suoraan lautasille ja niiden päälle vihannekset, joko sekoitettuna tai omina ryhminään. Nostele tonnikalan paloja vihannesten päälle, valellen samalla vihanneksia kalan säilömiseen käytetyllä öljyllä. Koristele salaattilautaset munalohkoilla, oliiveilla ja krassikapriksilla. Ripottele päälle basilika.

Vinkki: jos salaattia jää yli, säästä se seuraavaksi päiväksi ja käytä salaatin rippeet patongin tai sämpylän täytteenä – ei haittaa vaikka salaatti olisi siinä vaiheessa jo muussaantunut vähän epäesteettiseksi. Voit myös voidella leivän leikkuupinnat tonnikalan säilytykseen käytetyllä öljyllä ennen täyttämistä.

Tonnikalasalaatti Nizzan tyyliin

Tonnikalasalaatti Nizzan tyyliin

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *