Tunisialainen chilitahna | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Tunisialainen chilitahna

kuivattuja chilipaprikoita
valkosipulin kynsiä
suolaa
(roomankuminaa)
oliiviöljyä

Suojaa kätesi kumi- tms. käsineillä, sillä myös kuivatusta chilistä tarttuu sormiin tulista kapsaisiinia, joka tekee kipeää jos sitä joutuu esimerkiksi silmiin.

Leikkaa chilipaprikoista kanta pois ja pilko veitsellä muutamaan palaan koosta riippuen. Riippuen siitä kuinka tulisesta mausta pidät, voit käyttää siemenet tai jättää osan niistä pois (siemenissä on paljon kapsaisiinia). Laita chili likoamaan kylmään veteen puoleksi vuorokaudeksi. Pane tarvittaessa vaikkapa lautanen chilien päälle painoksi, jotta ne pysyvät pinnan alla.

Kuori ja viipaloi oman makusi mukainen määrä valkosipulin kynsiä chilin mausteeksi. Valuta vesi pois chileistä ja pane ne valkosipulin kanssa määrästä riippuen joko sauvasekoittimen tai tehosekoittimen kulhoon. Jos pidät roomankuminasta, voit tässä vaiheessa lisätä sitä mausteeksi. Jauha sopivan tasaiseksi massaksi. Lisää suolaa maun mukaan.

Säilytä harissa jääkaapissa kannellisessa astiassa tai kelmun alla. Säilyvyyttä parantaa, jos tasoitat tahnan pinnan ja peität harissan ohuella kerroksella oliiviöljyä. Tasoita pinta ja lisää öljyä aina kun olet käyttänyt tahnaa.

Harissa

Harissa

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *